Saaristokaupungin haasteista. PK 27.4.-23

Kevät on saapunut kaupunkiimme, ja myös kesä on aivan nurkan takana. Parainen on kesäkaupunkina mitä parhain, mutta olemmeko osanneet hyödyntää ja kehittää sitä matkailun, kesä- sekä vakituisien kunnan asukkaiden kannalta tarpeeksi? Olemmeko panostaneet riittävästi mm. erilaisiin palveluihin, joita tänne saapuvat matkailijat ja kesäasukkaat tarvitsevat.

Nyt kun katselen Paraisten keskustan tilannetta, tulee vähän karrikoidusti mieleen lausahdus vanhasta radiosketsistä: ”Kun turisti tulee saaristoon, parempi kun ei tule ollenkaan”.

Joitain hyviä asioita on jo aloitettu, kuten tulossa oleva suntin ruoppaus mutta paljon olisi vielä kehitettävää houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Näitä voisivat olla mm. kaupungin yleisilmeen sekä kesävieraita palvelevan infran parantaminen, kuin myös erilaisten yleisötapahtumien järjestäminen.

Esimerkiksi katsoessani Paraisten tapahtumakalenteria tulevan kesän osalta, ei montaa kesävieraita houkuttelevaa tapahtumaa löytynyt siitä.

Uusien tapahtumien lisäämisellä sekä esimerkiksi kesätorin toiminnan käynnistämisellä ja niiden mainostamisella voimme saada myös lisää elämää katukuvaamme, tämä lisäisi myös kaupunkimme tunnettavuutta.

Paraisten kaupunki ja sen yrittäjät tarvitsevat lisää matkailijoita sekä kesäasukkaita, koska nämä tuovat lisää tarpeellisia työpaikkoja ja tuloja kaupunkiimme.

Tästä aasinsiltaa eteenpäin.

Pelkästään matkailijat ja kesäasukkaat eivät tietenkään yksin riitä kasvattamaan kaupunkimme elinvoimaisuutta sekä kuntalaisten hyvinvointia, mutta myös tätä kautta voimme tehdä uusille kuntalaisillemme kaupunkimme kiinnostavaksi paikaksi asua ja yrittää.

Jotta saamme uusia asukkaita, tarvitsemme myös lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, lisäksi kaupunki omistaa myös suuren määrän tyhjillään olevia rakennuksia, jotka ovat tällä hetkellä pelkkää kulua kaupungille. Nämä rakennukset pitäisi pikaisesti myydä vaikka matalammalla hinnalla, näin kaupungin kulut pienenisivät, kaupunki saisi rahaa infran parantamiseen sekä saisimme uusia asukkaita kaupunkiimme.

Samoista syistä kaavoitusta pitäisi muuttaa siten, että osa kaavoitetuista kerrostalotonteista kaavoitetaan uudestaan omakoti- ja rivitalotonteiksi, koska kerrostaloihin on melkein mahdotonta löytää rakennuttajaa.

Tämä tavoite vaatii myös kuntalaisten kannalta tärkeiden palveluiden säilyttämistä ja kehittämistä.

Paraisten elinvoima ja kehitys vaatii panostusta kaikilta tahoilta, olemme isojen haasteiden edessä.

Hyvää kesää kaikille.

 

Petri Julin

Puheenjohtaja

Paraisten Perussuomalaiset Ry.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa